november 25, 2008

De uitwerking van het monument



De mens , wat is de mens… wat zijn de vaardigheden en opmerkelijkheden van de mens ?
Een vaar die bij het leven zeer toepasselijk is, de mens leeft net als alle andere levende wezens op de aarde in de natuur.

Maar een andere eigenschap die de mens heeft ten opzichte van dieren is het zichzelf verder ontwikkelen en zijn eigen beschaving een stap vooruit zetten. Het kunnen evolueren in zijn eigen omgeving.

Het monument is gemaakt om de technologie en de natuur te eren. Deze 2 factoren in het leven zijn onmisbaar. Daarom bestaat het monument uit een batterij verbonden aan een plant die op zijn beurt weer verbinding met de lamp legt.
De Batterij/Accu verbeeld de technologie die de mens in de loop de tijd heeft ontwikkeld. De technische onderdelen tonen klassieke maar ook weer futuristische elementen op te verwijzen naar de techniek van toen, nu en nog wat er gaat komen.

De plant en de boom stam verbeelden de technologie die de mens nodig heeft. Voor het ontwikkelen van zuurstof maar ook de bomen waar bijvoorbeeld vruchten aan groeien. En daarbij toont de stam de link naar het lampje onderaan de bladeren.

De lamp toont de harmonie tussen de natuur en technologie. De stam die de stroom van de batterij naar het lampje leidt. En zorgt dat er licht is net zoals mensen deze nodig hebben voor het dagelijkse gebruik in gebouwen, op straat en natuurlijk thuis.




Geen opmerkingen: